20 huhtikuuta, 2013

KANGAROOS... AND US.





Hello!

Tänään herätys kello 5.30 ja kello 6.30 lähettiin iskän kanssa ajamaan kohti Lahtea. Tuli tosiaan nukuttua vaan se kuus tuntia että nyt kyllä vähän väsyttää. Mutta koko koulutus oli kyllä super awesome! Ja aattelin teillekkin tulla antaa pienen exclusive sneak peekin tän päiväseen ohjelmaan~!

Tälläsen esiteläpyskän iskä vetäs jostain ja siellä oli kalenterin muodossa merkitty kaikkee mitä esimerkiks Suomessa oleville vaihtareille järjestetään. Ja sit siinä oli kans ohjeita ja kaikkee semmosta niinku tossa yllä. Luultavasti osaatte kaikki englantia nii en viitti ruveta tota suomentamaan mutta jos haluutte suomeksikin nii sanokaa vaa ja voin koittaa tehä sen :)

Tästä kaikki sitten lähti. Me saavuttiin iskän kanssa paikalle about 8.45 ja paikka oli sillon jo aika täynnä eli kaikki mukavasti ajoissa :D Ilmottauduttiin aulassa ihanille rotexeilla ja thank goodness siellä listassa oli mun nimi. Sitten mentiinki syömään jo aamupalaa ja törmäilin kaikkiin tuttuihin naamoihin blogien ja vaihtarifoorumin puolelta! Heti ekana Julia tuli vastaan ja sitten Lindaa ja Heidiä ja Aliisaa ja Saraa ja Neaa sun muitakin huomasin siellä täällä. Tosi paljon tuttuja siis vaikka ei niinkään Neaa ja Lindaa lukuunottamatta keretty jutella. Mutta oli kyllä kiva nähä teitä kaikkia!

Rotexitkin oli ihania kun tuli juttelemaan siinä ennen ohjelman alkua ja heti tuli Aussirotexikin vastaan niin oli superjees! ♥

Sitte puhuttiin vakuutuksista mutta Ausseihin on kyllä ihan eri juttu et toi ei oikeestaan koskenu mua :D Eikä noi luvut kyllä muutenkaa sano mulle paljoo mitään... Mutta nii vakuutuksista sen verran kun jotakuta joskus kiinnosti, että Ausseihin on oma vakuutus koska se on vähän halvempi kun toi yleinen ja kuitenkin yhtä kattava. Se on suunnillee ~500 euroo.

Ja sit joihinki maihin kannattaa ottaa lisäturvia esim. vierailulle hätätilanteessa jos vaihtari joutuu vaikka sairaalaa, matkatavaravakuutus tai niihin turvattomiimpiin maihin myös turva kaappauksen ja kiristyksen varalle vaikka se kuulostaa tällei suomalaisen aika järjettömälle :o

Tässä lähinnä siitä että on tärkee et kaikilla on suunnilleen samanlaisia vakuutuksia et nää Rotaryihmiset osaa sit tarpeen tullen auttaa vakuutuksii liittyvissä asioissa jos sattuu jotain. Ihan järkevää kyllä.

Tästä jäi mieleen se et täytyy miettiä noitten elektroniikka laitteiden vakuuttamista varsinki jos ne on kalliita. Täytyy kyllä kattoo koska joskus uudet laitteet maksaa saman verran ku toi vakuutus et kumpi on järkevämpää.

Se koulutus oli muuten Lahden yhteiskoululla mikä oli ihan superawesome paikka siellä ois kyllä niin siistiä opiskella! Ja nää seinätki oli ihan mielettömän hienoja!

Sitten päästiin meiän osa vaihtareita syömään ja sovittelee rotarybleisereitä! ♥

Tässä jo pientä teaseriä siitä takista mikä on kyllä ihan mielettömän kiva! Mut nää valmistuu vasta kesä-heinäkuun vaihteessa et joudun oottaa sinne asti ennenkö saan kunnolla päälle mun oman ja parempia kuvia siitä :(

SIt oli kirjeenvaihtajan tunti missä nähtiin viimein kaikki Ausseihin ja Uusi-Seelantiin lähtevät vaihtarit toisemme. Meitä on tänä vuonna vaa 15 (viime vuonna kuulemma 33) :oo Mut oli kyllä mukavanolosta porukkaa enkä malta oottaa et päästään lähtee ♥


Australiassa kaikki vaihot iha millä tahansa järjestöllä kestää aina ton 50 viikkoo koska siellä koulu menee päinvastoin ku meillä nii ne on ilmeisesti sopinu et se on aina vähintää toi määrä. Siispä meillä aussivaihtareilla onki muutamia viikkoja pidempi vaihto kun esim. USAan lähtevillä ja monet Australiassa olleet on ollu siellä melkein sen koko täyden vuoden eli 365 päivää. En kyllä valita :D

Ja musta toiki et monet päätyy pikkukaupunkeihi on vaa hyvä koska mää ainakin tykkään semmosistä läheisistä pikkupiireistä ja kuitenki iha sama minne menee nii se vuosi tulee olee unohtumaton. Ja ainahan me voidaan lähtee safarille isompiin kaupunkeihi et näkee sit sitäki menoo! Best of both worlds, right?

Sitten tuola rotexit selitti vaikka kuinka kauan kaikkee jännää mitä pitäs tietää ku lähtee Ausseihin ja mitä sinne kannattas ottaa mukaa yms. yms. Kuulemma kaikille tulee kiloja että niitä ootellessa. Mut ei kyllä kannata stressata niistä liikaa koska ne lähtee sit ku palaa Suomeen ja tärkeintähä on nauttia ja kokeilla kaikkee uutta ;) Vaatemaku kuulemma kans vaihtuu aika paljon. Ja rotarityypit on kuulemma ihania ja niillä on hyvät läpät.

Sit käytiin viisumista kaikkee mikä meni kyllä puoliks ohi mut ehkä se siitä :D Mut viisumin haussa Australiaan on miljoona eri vaihetta ja siinä saattaa kuulemma tulla välillä kiire. Se maksaa kans jotain 500 euroo muistaakseni. Mut viisumista tulee kyllä sit ilmotusta kirjeenvaihtajilta et eiköhä kaikki järjesty :)

Lento- ja matkajärjestelyt meillä menee silleen että lennetään 16. päivä kaikki yhessä Singaporeen ja oisko se lento ollu joskus 6.45 aamulla että yay vaan :D Sitte pari päivää vietetään siellä ja 20-21. päivä on lennot eteenpäin Australian eri osiin. Saa nähä minne mää lennän mutta veikkaisin että Darwiniin tai Cairnssiin. Ja lennoille tulee yhteishinnaks meno-paluuna about 2000 euroo eli noi lennot on ehkä kallein maksu näissä vaihtojärjestelyissä.

Yhteyden pitoo puolin ja toisin mutta kotiin sitä pitää rajottaa ja varsinki ekoina viikkoin ois hyvä jos pitäis mahollisimman vähän yhteydessä että pääsis kunnolla kiinni siihen elämään siellä vaihtomaassa.

Sitte mentii takasin saliin ja kuunneltiin hetki taas rotexien tarinoita maailmalta ja sit jotain turvallisuus juttuja ja sitä kuinka kannattaa käyttäytyä maailmalla.

Varsinki meille suomalaisille sanontojen Please, Thank you, I'm sorry ja Excuse me opettelu on ihan älyttömän tärkeetä. Niitä täytyy tunkee joka paikkaan ja sillon kun aattelee olevansa tarpeeks kohtelias nii täytyy olla vielä 100 kertaa kohteliaampi. Meille se ei ehkä oo luontevaa mutta täytyy vaa opetella.

Sitten oli vielä muutoksista ja siitä mitä perheiltä ja vaihtareilta odotetaan.



Siinäpä se.

Nyt kun tää on jo tämmönen metripostaus nii en viitti enää enempää kirjotella mutta tossa kokonaisuudessaan suunnilleen koko päivä klo 9.00-16.45. Sitte vielä reilut kaks tuntia autolla kotiin. Aika paljon istumista ja kuuntelemista ja nyt väsyttää. Kysykää jos on jotai kysyttävää~!

This is 1000% more real now!!

BYEBYE
xoxo Sara

10 kommenttia:

  1. toi on niin totta et nyt kaikki tuntuu oikeesti tapahtuvan ja into vaa kasvo tuolla ! :) ja näyttääpäs toi bleiseri sulla kivalta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpää nyt mustaki alkaa oikeesti tuntumaan siltä et oon lähössä kohta! :D heheh kiitos kiitos ^__^

      Poista
  2. Mullekki tuli tuolla sellanen olo et nyt mä oikeesti oon lähössä, mut toi vaa kasvatti sitä lähtemisen intoo ja en jaksais oottaa enää yhtää ku haluisin jo mennä sinne!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä mut onneks nää päivät menee aika seminopeesti nii pian ollaan oikeesti lähtemässäki! :D

      Poista
  3. Oli kyl oikeesti tosi kiva koulutus! :D oon iha varma et tää ryhmä joka nyt lähtee australiaan tulee olee iha mahtava! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana vaikka kyllä loppua kohden alko puutua aina vaan enemmä :D Mutta on kyllä unohtumaton vuosi tulossa tolla porukalla! ♥

      Poista
  4. Vitsi tästä postauksesta tuli niin hyvä fiilis ja semmonen toivonkipinä sytty taas et jos sitä itekki ens vuonna pääsis vaihtoon ja noihin koulutuksiin niin ois kyllä ihanaa<3 (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ihanaa kuulla!! ♥ Toivon sulle kyllä onnee haastatteluihin ja muihin ja kyllä ihan varmana pääset lähtee! Ootan kyllä ihan sikana tota lähtöö, aina vaa enemmän ja enemmän ja mahanpohjas kipristelee ainaku mietinki vaa et kohta mää jo lähen ♥ Ja tää koulutuski oli aivan ihana ja mahtava ja kiva mut kannattaa varautuu et sit jos ja KUN pääset ens vuonna tonne ;) nii se on kuitenki sit aika puuduttava ja raskas koska asiaa on paljo ja istutaa lähes koko päivä vaan kuuntelemas. Mut on se kyllä kuitenki sen arvosta!

      Poista
  5. ihana postaus! joittenki kans oli että hei hetkonen kukas sä oot mutta sut kyllä tunnistin heti, sun kasvot jää mieleen! :) ja haha tunnistin sut myöskin sivusta ja takaapäin ja myös takaraivosta! XD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahahahahahahahahahah!! XD Nice to know :D hahahah tämmöstä en oo ennen kuullukkaa :DDDD Joo mut tykkään siitä et mut tunnistetaa nii mikäs siinä :DD Ihan kiva omistaa mieleenpainuvat kasvot, profiili ja etenki takaraivo XDD Mäkin kyllä tunnistin sut heti! ;)

      Poista

ASK~!