26 huhtikuuta, 2014

WHAT HAPPENS IN SAFARI...

Maanantaina kotiuduin vihdoin safarilta, joka siis kesti 3 viikkoa ja meille Cairns vaihtareille muutaman paivan vahemman.  Keskiviikkona 2.4. Brisbanen vaihtarit saapu vihdoin Cairnsiin, kaks tuntia myohassa... Meille siis sanottiin etta pitaa olla keskustassa kahen aikaan mutta sit kun oltiin mun host isan kanssa jo menossa kaupunkia kohti ja pysahyttiin kun mun piti nostaa rahaa ni saatiinkin tietaa et ei tarviikkaan olla siella kun vasta puol viis. Mutta ei onneks oltu pasty kovin pitkalle ni mun host isa heitti mut takas kotiin ja tuli hakemaan neljan aikaan. Etittiin sita hostellia joku aika ja kun vihdoin loydettiin se ni Brisbanen vaihtaritkin saapu melkein heti sinne ja paastiin tutustuu toisiimme. Meiat jaettiin neljan hengen huoneisiin ja ma paadyin menemaan saksalaisen, italialaisen ja amerikkalaisen tyttokolmikon kanssa. Onneks meninkin koska se autto mua ystavystyy niitten kanssa niin hyvin etta varsinkin tosta italialaisesta tytosta tuli mulle tosi laheinen tan reissun aikana!


DAY 1 CAIRNS & TABLELANDS

Eka paiva vietettiin vaan Cairnsissa ja Tablelandsilla kierrellen sademetsia ja vesiputouksia yms. Oli tosi hienoo naha varsinkin ne kaks putousta koska en ite ollu aiemmin kayny niilla. Muuten se reissu oliki aika tavanomanen mulle kun siella on niin paljon aikaa tullu vietettya ja varsinkin illasta Night Marketin lapikulku tuntu aika tylsalta haha (tosi tosi pieni paikka)... Ei myoskaan menty Reefille mutta toisaalta meista varmaan jokanen oli siella kayny jo aikasemmin ni ei menetetty paljoa.


DAY 2 CAIRNS TO ALICE SPRINGS

Aamusta pakattiin (ja punnittiin haha) laukut ja suunnattiin lentokentalle ja lennolla Alice Springsiin.  Lento meni nukkuessa ja aamupaivasta oltiinki jo Alice Springsissa. Huomas kylla heti kuinka paljon kuivempi ilma siella oli! Ja ihan sikana karpasia!! Ohmy niita oli joka paikas ja jos seiso ees viis minuuttia paikallaan ni selka oli heti ihan mustana niista... Pakattiin tavarat bussiin ja ajettiin meian caravanparkille joka oli tosi muksa. Siella oli uima-allas ja kaikkee ja paivat oli tosi aurinkoisia ja lamposia. Purettiin nopeesti se bussi ja valittiin teltat (meian ei tarvinnu kasata niita thank goodness) ja lahettiin bussilla takasin keskustaan teettaa meille safaripaidat ja kattelee keskustaa. Oli ihana iltapaiva ja illasta mentiin uimaan meian uima-altaalle ja vietettiin aika pyykkihuoneessa.


DAY 3 ALICE SPRINGS

Aamupalan jalkeen ajettiin yhelle aboriginaalien asuinalueelle ja yks mies piti meille siella session aboriginaalien elamantavoista ja laeista yms. Oli tosi mielenkiintosta kuulla miten eritavalla ne elaa tai ainakin joskus eli. Alkoholin kaytto on niille tosi iso ongelma varsinkin tuolla Keski-Australiassa ja siks tosi monet aboriginaaliyhteisot onki alcohol free eli niihin ei saa tuoda alkoholia ja ne ei saa ostaa alkoholia kaupoistakaan tiettyina aikoina. Osittain siks siella keskustassa pyori ihan liikaa humalassa olevia aboriginaaleja koska ne ei saa palata niihin yhteisoihin alkoholin alaisina. Surullista mut tan ansiosta vakivallan maara on pienentyny etta ihan hyva vaa.
Anyways tan session jalkeen taa sama mies piti meille session kaikesta ruoasta mita tuolta aavikolta voi loytaa ja mita kaikkee sen alueen aboriginaalit kaytti ruokana. Suurimmaks osaks kaikki ne hedelmat ja vihannekset naytti tosi ruskeilta ja pienilta mut ne maistu kylla ihan hyvalta. Sit taa mies esitteli meille sellasen toukan jota loytaa puun sisalta ja yks meian vaihtaripojista soi sen! Hyi etta en ikina ite pystyis tuli paha olo jo siita kun taa poika koitti syoda sita....
Tan jalkeen mentiin juttelemaan siina vieressa oleville aboriginaaleille vaikka aika vahasanasta se olikin kun ei yhteista kielta oikein ollu... Ne myi siella kans niitten tekemia maalauksia ja ostin niista yhen jonka aion laittaa mun seinalle sitten kun palaan takas kotiin (aiti mulla on jo vaikka mita mita aion mun seinalle tunkee ja ihan ideakin jo mielessa ;D teen mun seinasta australiaseinan just letting you know). 
Saatiin kuulla viela vahan niitten aseista ja mita ne kaytto saalistamiseen ja sitten lahettiin ja mentiin Reptile Centeriin (unohti mita taa on suomeks...) kattelee ja silittelee kaikenlaisia kaarmeita ja liskoja. Tui ne oli lutuisia ja pidettiin muutamia niista kadessa ja saatiin myos viis-kuusmetrinen kaarme meian olkapaille kiermurtelee :D
Tuolta Centerista suunnattiin keskustaan lounaalle ja vietettiin siella loppupaiva ostellen tuliasia ja kierrellen mutta se oli oikeestaan niin pieni et  ei sielta paljoo loytyny tekemista... Mutta saatiin iltapaiva vietettya ja illasta pidettiin taas partyt pyykkihuoneessa haha.


DAY 4 ALICE SPRINGS TO KINGS CANYON

Purettiin teltat ekaa kertaa ja suunnattiin etelaan Kings Canyonille. Se bussimatka oli muistaakseni suhteellisen pitka ja sen aikana alko myos satamaan (ja taa sade ei sitte loppunukkaa kun vasta lahella Adelaidea........) ja saatiin kokea telttojen pystyttaminen sateessa ja punasella maralla hiekalla jota lopulta oli joka nurkassa ja kolossa.... So much fun. Lisaks tunsin itteni vahan kipeeks joten kun muut oli lahossa kiertamaan Kings Canyonilla muutaman tunnin siina sateessa niin ma ja muutama muu paatettiin jaada meian leirille koska ei viititty sairastuttaa itteemme lisaa. Sen sijaan mentiin kaakaolle meian leiripaikan kahvilaan ja juteltiin pari tuntia ja saatiin jopa kuumaa vetta suihkussa ja siivottiin meian teltta. Ois ollu kylla mahtavaa naha Kings Canyon mutta en kuitenkaan kadu etta en menny koska meilla oli tosi hauskaa siella leiripaikallaki. Mutta aion kylla joskus tonne viela palata ja kaya kiertaa sen sillon ku siella paistaa aurinko :D


DAY 5 KINGS CANYON TO ULURU

Purettiin meian punasessa mudassa olevat teltat (sateessa) ja suunnattiin kohti Ulurua! Matkalla kaytiin myos ratsastamassa kameleilla ja pysahyttiin lounaalle syomaan wrappeja (niita tuliki syotya joka ikinen lounas ton reissun aikana......) ja jatkettiin meian pitkaa bussimatkaa. Ulurun luona nahtiin ties mita viiden tahden hotelleja sun muita mutta mepa mentiinkin meian caravanparkille pystyttamaan telttoja (sateessa). Mun ja yhen tanskalaisen tyton teltta romahti kaks kertaa joten paatettiin punkata muitten teltoissa seuraavat pari yota hehe. Mutta eipa sekaan kovin kivaa ollu koska meian vedenkestavat teltat ei ollukkaan niin vedenkestavia kun piti ja ne seinat valu sitten vetta 24/7.  Muuten toi leiripaikka oli tosi mukava ja tavattiin muita campingryhmia joka oli kans tosi kivaa. Mentiin iltapaivasta viela kattelee ”keskustaa” ja juomaan kuumaa kaakaota yhteen kahvilaan. Ja nahtiin me myos aboriginaalien tansseja ja muutamat meni sita kokeileekki, sita naurun maaraa hahaha.


DAY 6 ULURU & KATA TJUTA

Herattiin aikasin aamusta ja ajettiin Ulurulle. En ois ikina uskonu etta mulla ois kylma Australiassa mutta tona paivana mulla oli nelja paitaa paalla haha. Kaveltiin (uitiin) Uluru ympari (sateessa) noin kolmessa tunnissa  ja oltiin kuulemma tosi onnekkaita et nahtiin Uluru sateessa koska siella ei melkeen ikina sada... Pilasin kans mun kengat koska siella polulla oli valtavan kokosia latakoita joka paikassa ja niita ei vaan ollu mitenkaan mahollista kiertaa (valtavan kokosia eli minimissaan kolme metria kertaa kolme metria). Olihan se kylla tosi mahtavaa naha Uluru ja kiertaa se ympari mutta ton kokemuksen ja kolmen rakkulan jalkeen en oo kylla pitkaan aikaan valmis tekemaan sita uudestaan. Tan vaelluksen jalkeen mentiin Ulurun vieressa olevaan information centeriin ja ei ihme mutta suurin osa meista vaihtareista etti penkin tai sohvan ja nukahti sinne sekunnissa. Ei kuitenkaan saatu nukkua kovinkaa pitkaan koska lahettiin vaeltamaan Kata Tjutalle (sellaselle Ulurun tapaselle kalliomuodostelmalle). Siella oltiin onneks vaan reilu tunti ja sit ajettiin teltoille muutaman valokuvauspaikan kautta. Illasta sadekin sit viimein loppu ja paastiin nakemaan auringon lasku Ulurulla!


! JATKUU !

xoxo Sara


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ASK~!