24 tammikuuta, 2013

WHY ROTARY?

HEJSAN!

Ajattelin tässä ikuisen odottamisen ohella kirjottaa että miksi lähen just Rotaryn kautta koska en oo semmosta huomannu vielä tehä. ei, en siis ole vieläkää saanu tietoja =__= mikä voi kyllä olla iha hyväki asia, koska lattarimaat on saatu vasta tietää ja määhän en niihi ollu menossa nii en sieltä tietoja sit oottanukkaa. Lisäks Aasian ja englannin kielisten maiden tiedot on tullu ainaki viime vuonna viimesimpinä ja koska joku maa sieltä mua kutsuu niin iha mielelläni (not...) ootan. 

Siispä Rotary! 
TÄSTÄ linkistä pääsette Rotaryn sivuille! ^__^

Rotary on siis järjestö joka tekee vähän kaikenlaista myös tän nuorisovaihdon ohella. Se ei oo mitenkään kaupallinen, joten ainakin mun luottamus sitä kohtaan on sen takia suurempi. Nuorisovaihto toimii Rotarylla niin että Suomesta vaihtarit lähtee edustamaan Suomea jonnekkin päin maailmaa toiselle Rotary-klubille ja sitten sieltä klubilta menee vaihtari johonki toiseen maahan toiselle klubille. Tietääkseni sen ei tarvii mennä semmosena vaihtokauppana että kaks maata vaihtaa vaihtareita vaan että siinä vähän sumplitaan maitten välillä niin että jokainen pääsis jonnekkin mieluisaan maahan. Näitä klubeja on aikalailla joka maailman kolkassa :D Tuolta sivulta sit kans näkyy että mihin kaikkialle Suomesta voi päästä vaihtoon. 

Mahollisia vaihtomaita valitaan yhen sijasta neljä (4) ja ei oo varmaa että pääsis mihinkää niistä. Ei se maa, vaan se kokemus ;D.  Itelläni nuo neljä oli Australia, Etelä-Korea, Kanada ja USA. Etelä-Korea on itseasias uus vaihtomaa ainakin Suomelle ja se on tullu vaihtoehoks vasta pari vuotta sitten (sen takia sinne pääseminen on käsittääkseni aika hankalaa koska se järjestely on nii uutta). Ja noi maat siis laitetaan järjestykseen ja niitten pohjalta sit katotaan että minneppäin sitä vaihtarit laitettais. 

Rotary-vaihtoon kuuluu pelkän vaihon lisäks muutama koulutus (joita ootan ihan superyberhyber innolla!) ja esittelyitä klubeissa. Klubit on ilmeisesti aika tärkeässä osassa ja niitten kanssa hommaillaan kaikenlaista. Lisäks saadan ubersiistit takit (jotka täyttyy sekasortomaisesti pinsseillä...) ja jaellaan käyntikortteja ja muuta mukavaa. 


Sitten mun kokemuksiin!
Ite hain jo vuos sitten ekan kerran Rotareilta vaihtoon. Olin vasta ysillä joten mahollisuudetkin oli pienemmät ku vastassa oli jo ykkösellä olevia. En päässyt mikä oli oikeestaan vaan ihan hyvä asia koska näin jälkikäteen aateltuna vuodessa ehtii kasvaa IHAN mielettömästi ja oon paljon valmiimpi lähtemään nyt ku vuosi sitten. Mutta sen kaiken jännityksen ehin oikeestaan kokee jo tuolloin joten sit kun viime syksynä hain, oli jo paljon varmempi olo ja tiesin mitä pitää tehä yms. yms.

Sittenpä hain syksyllä uudestaa mutta Jyväskylän klubeista koska Muuramen klubi ei tänä vuonna lähetä ketään. Jyväskylän klubien yhteishaastattelu oli jossakin päin marraskuun alkua (ja lähetin hakemuksen innoissani jo elokuun ekoina päivinä... sitä odotuksen määrää!) ja siellä oli tietääkseni hakemassa jotain 20 vaihtaria. Itellä oli ollut sähköpostissa väärä haastatteluaika joten sain odotella siellä melkosen ajan katellen ku muut menee ovista sisää ja ulos. Pääsin kuitenkin aikasemmin johonkin sopivaan väliin ettei tarvinnut koko iltaa siellä istua. Jännitys räjähti päin naamaa vasta kun istuin niitten seittemän (7!) nva:n ja haastattelijan eteen. Ei ollu hyvä juttu ei. Jännitti sitten ihan semisti mutta ainakin se meni paremmin ku ekalla kerralla. Siellä ne kyseli kaikkee ja lopulta päädyttiin keskustelemaan siitä miksi en hae Koreaan vaikka se kiinnostaa mua niiiiin paljon. Sillon siis oli syystä ja toisesta vaihtoehtoina vaan englanninkielisiä maita. 

Pääsin kuitenkin about 6-10 joukossa jatkoon seuraavaan haastatteluun! Maailman ihanin tunne ehkä ♥ Seuraava haastattelu oli noin viikon päässä ja siellä oli vähä isompia herrojaki mukana. Noitten haastattelujen välissä sain myös soutaa ja huopaa vanhempien kanssa tosta Koreasta. Siinä sitten lopulta sain valita sen vaihtoehdoksi! ♥ 

Toinen haastattelu oli paljon paljon paljon helpompi kuin se eka ja siellä oli mukana vaan kolme jotain tärkeämpää päättäjää ja pari nva:ta edellisestä haastattelusta. Siellä söivät aamupalaa ja joivat kahvia samalla kun kyselivät multa kaikenlaista :D Päädyttiin puhumaan erimaiden kokemuksista (mm. benji-hypystä) ja mun arvosanoista jotka oli vielä sillon aika korkealla :D

Toi toinen haastattelu oli lauantaina ja sitten vihdoin maanantaina sain tiedon että mää pääsin läpi!! Olin yks niistä kolmesta jotka pääsi vaihtariks! ♥ Voi sitä onnen määrää ja bailasin suunnilleen koko illan. Sitä tunnetta ei oikeesti voi tietää ennenkö kokee sen ♥♥♥

Sitten pääsin parin päivän päästä täyttelemään nettihakemuksia ja laittelee sinne ybersöpöjä kuvia musta ja mun perheenjäsenistä. Sinne nettihakemukseen laitoin mun final choicet joita jouduin kyllä taas tuon Korean takia vähän muuntelemaan jälkikäteen... porukat kun ei oo niin innoissaan siitä ku minä...

Mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Korea sai pitää paikan 2. ja sitten täyttelemään varsinaisia 4x15-sivun mittaisia hakemuksia. Ajattelin aluks että nehän täyttyy nopeesti mutta eeeei! Melkein viimesinä päivinä sain ne vasta valmiiks... :D

Sitten se on ollukki siitä lähtien vaan odottelua ja vaihtarisivustolla pyörimistä. Kunnon jännitys iski kun alko tietoja ilmestyy siellä pyöriville muille rotarivaihtareille. Ja tässä sitä vielä ollaan. 

Ehkä huomenna ♥ 

Tästä tulikin sit tämmönen jäätävä stoori. Toivottavasti edes joku jaksaa lukea loppuun asti... :D

Nää kuvat on sitten tumblr:istä että en oo ite mitään tehny tai käyny ottaa. 
Respectit omistajille ♥


Tää biisi koska lauletaan tota bändin kanssa musiikissa ja jää soimaan päähän 100% oikeesti ♥

BYEBYE!
Sara


4 kommenttia:

  1. kiva postaus! toivottavasti saat pian maatiedot :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi kiva postaus ja ihanan paljon tekstiä! :)

    http://mmilya.blogspot.fi <- saa tulla moikkaamaan ja liity ihmeessä lukijaksi jos tykkäsit! (: tällä hetkellä käynnissä myös 30€ lahjakortin arvonta!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos! Ja taidanpa tulla kurkkamaan ^__^

    VastaaPoista

ASK~!